Cochlear implant development going at a rapid pace (in Dutch)

Uit “De Audiciens”, februari 2015: “CI’s (cochleaire implantaten, Red.) volop in ontwikkeling.

Het is een traditie, de refereeravond van KNO/Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten (CAHIL) in het LUMC op de tweede donderdag van het jaar.

Ook op 8 januari 2015 zit de collegezaal weer vol. Het is dan ook een bijeenkomst waar een aantal disciplines uit de hoorbranche samenkomen. KNO-artsen, audiologen, akoepedisten, audiciens, fabrikanten en anderen luisteren naar voordrachten die inzicht geven in nieuwe ontwikkelingen op audiologisch gebied.

De avond wordt geopend door prof. dr. ir. J.H.M. Frijns, hoofd CAHIL. (…) In het kader van de Medical Delta (een samenwerkingsverband tussen het Erasmus MC in Rotterdam, de TU Delft en het LUMC in Leiden voor de ontwikkeling van medische technologie) is er een presentatie van Johan de Vos die als arts-onderzoeker KNO onderzoek verricht naar nieuwe technologie voor cochleaire implantaten. Onder begeleiding van Wouter Serdijn en Paddy French hebben drie promovendi van de TU een meetversterker (Cees Jeroen Bes), een elektrode ontwerp (Nishant Lawant) en een stimulatorchip (Wannaya Ngamkham) ontwikkeld. Deze technologie wordt onder leiding van Johan Frijns en Jeroen Briaire in het LUMC geimplanteerd en getest door Johan de Vos. Tevens ontwikkelt het LUMC nieuwe meetmethodes voor het terugmeten van de respons van de gehoorzenuw (Dick Biesheuvel).”

Lees meer hier.

Leave a Reply