Hoe kun je een dove laten horen en een blinde laten zien?

De Universiteit van Nederland

met
prof. dr. ir. Wouter Serdijn

Doven weer laten horen en blinden weer laten zien: het lijkt misschien een godswonder, maar in principe heb je genoeg aan een superslimme chip. Hoe dat precies werkt weet elektronicus Wouter Serdijn (TU Delft) als geen ander. Laat je rondleiden in een wereld die zich op de vierkante millimeter afspeelt en ervaar zelf hoe het klinkt om met een chip te horen.

prof. dr. ir. Wouter Serdijn

Je lijf aansturen met behulp van bio-elektronica, dat is de tak van sport van prof. dr. Wouter Serdijn (TU Delft). Met behulp van implanteerbare chips in je lijf kun je je brein een handje helpen om losse elektronische eindjes weer goed aan elkaar te knopen. Het gevolg? Patiënten beter laten zien, horen of minder laten trillen (bij bijvoorbeeld Parkinsonpatienten).

Technische Universiteit Delft

De TU Delft inspireert je. Daagt je uit om kritisch te denken. Om creatief te zijn. Of je fascinatie voor techniek om te zetten in frisse ideeën. In elk vak, in elk project. Studeren aan de TU Delft betekent samen met anderen actief werken aan de nieuwste technologische oplossingen.

Leave a Reply