Meer informatie over tinnitus en het Delft Tinnitus Device

Geachte ../..

Dank u voor uw reactie naar aanleiding van de opnamen van het college Oorverdovende Stilte van 6 februari j.l. Vervelend dat u zoveel last heeft van uw tinnitus. Ik hoop dat het college informatief voor u was en dat de grote aandacht die ervoor was (van meer dan 1000 bezoekers!) zal bijdragen aan het beter erkend krijgen van de ernst van deze kwaliteit-van-leven-bedreigende aandoening en het vinden van een gerichte oplossing. U bent zeker niet alleen! Ik heb heel veel berichten ontvangen via email en LinkedIn, vandaar dat het grootste gedeelte van mijn onderstaande reactie overeenkomt met wat ik ook aan anderen heb gestuurd.

We hebben hier in Delft de door ons ontwikkelde bi-modale neurostimulator inmiddels uitgebreid elektronisch getest op zijn elektrische en akoestische specificaties en veiligheid. Vrijdag 19 januari j.l. hebben we de neurostimulator op een proefpersoon getest in de BRAI3N-kliniek (van mijn klinische samenwerkingspartner Prof. Dirk de Ridder) in Gent en deze test was succesvol ten aanzien van de functionaliteit van het apparaat. NB. Deze persoon leed niet aan tinnitus. Nu zullen we zo spoedig mogelijk, vermoedelijk eind maart/begin april, een eerste klinische studie (met patiënten) starten aan de Universiteit van Otago. Op basis daarvan weten we dan hopelijk hoe succesvol de behandeling is, voor welke soorten van tinnitus hij goed werkt, en hoe de behandeling verder geoptimaliseerd kan worden. Ik verwacht dan ook dat we zo snel mogelijk gaan proberen op te schalen en het ligt voor de hand dat de eerste behandelingen dan in Gent zullen plaatsvinden. Dit verwacht ik echter niet voor het einde van 2024. We zijn op dit moment ook niet op zoek naar proefpersonen.

In Gent is men wel heel ver met het ontwikkelen van behandelingen van tinnitus die overeenkomsten vertonen met wat wij aan het ontwikkelen zijn. De huidige behandelingen zijn weliswaar wat minder specifiek, maar in veel gevallen wel doeltreffend. Ik raad u zeker aan om contact op te nemen met de BRAI3N-kliniek in Gent. Dit kan via telefoonnummer +32 9 273 66 60 of per email:  secretariaat@brai3n.com.

Indien u meer wilt weten over wat tinnitus precies is, hoe het ontstaat, hoe het behandeld kan worden en onze bi-modale neurostimulator, dan vindt u mogelijk andere opnamen van het op 6 februari j.l. gegeven Health College over tinnitus interessant. Hieronder staan alle vier op een rijtje.

Robert H. Reijenga: 
Valt er als muzikant te leven met tinnitus?
Dirk de Ridder: 
Tinnitus: wat is het en wat kun je er tegen doen?
Joop van Gent: 
Het Tinnitus House: Hoe kunnen we Tinnitus beter begrijpen?
Wouter Serdijn: 
Technologie waar je stil van wordt: Een apparaat tegen Tinnitus

Of lees het artikel dat op 17 februari verscheen in het NRC hier: https://bme.weblog.tudelft.nl/2024/02/15/met-een-klemmetje-en-een-koptelefoon-van-het-gekmakende-oorsuizen-af/. Of lees het artikel dat op 9 januari verscheen in het AD en De Stentor/Het Laatste Nieuws hier: https://bme.weblog.tudelft.nl/2024/01/10/elektrotechnisch-ingenieur-en-neurochirurg-denken-oplossing-voor-tinnitus-gevonden-te-hebben/. Of luister het radio-interview dat Dirk de Ridder en ik gaven voor het NPO1 Radio1-programma Met het Oog op Morgen hier: https://bme.weblog.tudelft.nl/files/2024/01/oog_.mp3. Of luister het gesprek met Dirk de Ridder op BNR Nieuwsradio hier: https://www.bnr.nl/podcast/thebigfive/10539575/dirk-de-ridder-university-of-otago-wetenschappers-haken-vaak-af-bij-het-commercialiseren-van-hun-uitvindingen.

Meer informatie over tinnitus vindt u op ons Crowd-Science platform TinnitusHouse: https://tinnitushouse.nl/nl/. Hier kunt u, behalve informatie vinden over tinnitus, zich aanmelden voor onze nieuwbrief, maar ook na invulling van de vragenlijst over uw tinnitus een persoonlijke aanbeveling krijgen vanuit ons ‘recommendersysteem’.

Tenslotte, sommige verzenders van de ontvangen emails en berichten gaven aan dat ze graag ons tinnitus-onderzoek willen ondersteunen door middel van een gift. Dat kan. Ook de studenten Stef en Jonathan die met mij werken aan de bi-modale neurostimulator hebben we middels deze sponsoring financieel geholpen zodat ze voltijds aan het project kunnen werken en niet in hun levensonderhoud hoeven te voorzien middels een bijbaan. Na hun afstuderen als biomedisch ingenieur willen ze hun goede werk voortzetten in een start-up. Hiervoor ben ik nu op zoek naar startkapitaal.

Uw gift is dus van harte welkom. Dit kan op bankrekeningnummer NL88 RABO 0367 8144 20 van Stichting Braininnovations (https://braininnovations.nl/). Overmaken kan door middel van het scannen van onderstaande QR-code of het klikken op het daaronder vermelde betaalverzoek. Stichting Braininnovations is de initiatiefnemer van TinnitusHouse en  een ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Uw gift zal direct worden ingezet voor het onderzoek naar de bestrijding van tinnitus en is aftrekbaar voor de Belastingdienst.

Ik hoop dat ik u met het bovenstaande goed heb geïnformeerd. Ik wens u een luisterrijk 2024 toe.

Groet!

Wouter Serdijn

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=t-2pEctuSwCS2rfrqA6_dQ

NB. Het standaardbedrag is € 5,00, maar dit kunt u eenvoudig aanpassen.

Leave a Reply